Snoekbaarsstropers krijgen weer vrij baan

0

SNEEK – De Snoekbaarsstropers krijgen weer vrij baan, want de Friese politie heeft bekendgemaakt uit kostenoverwegingen te moeten stoppen met de speciale eenheid die belast was het visstropen te bestrijden en samenwerkte met de KLPD (landelijke politie) en de Algemene Inspectie Dienst, ook wel bekend als het visstroperijteam.

Vooral het op heterdaad betrappen van de snoekbaarsstropers is een arbeidsintensieve klus. De Friese sportfederatie betreurt het stoppen van het team.

Lichtpuntje is dat het huidige kabinet de animal cops, die er moeten gaan komen, ook in willen gaan zetten bij controles op eventuele vangst en mishandeling van vissen en dat winkels en restaurants in de toekomst aan moeten kunnen tonen waar hun vis vandaan komt. Dus het illegaal aan de achterdeur kopen van een paar honderd kilo Snoekbaars zit er in de toekomst (officieel) niet meer in.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend