Ondertekening sanitatie-akkoord Noorderhoek Sneek

0

SNEEK – Wetterskip Fryslân, Woningstichting de Wieren, gemeente Sneek, DeSaH BV, Stowa en provincie Fryslân willen de komende jaren hoog inzetten op duurzaamheid. Daarom leggen zij gezamenlijk een compleet nieuw sanitatiesysteem aan in de wijk Noorderhoek in Sneek. De uitvoeringsovereenkomst wordt getekend op 30 november.

Het nieuwe sanitatiesysteem is gebaseerd op de gescheiden inzameling en behandeling van afvalstromen. Het afvalwater van 232 woningen wordt schoongemaakt in een kleine lokale zuiveringsinstallatie. Het systeem kan bovendien energie opwekken uit afvalwater, medicijnresten verwijderen en meststoffen terugwinnen voor hergebruik. In Sneek wordt daarmee het eerste complete “Nieuwe Sanitatie” systeem op deze schaal in de wereld gebouwd.
.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend