Woningcorporaties in de bres voor lagere inkomens

0

NEDERLAND – Woningcorporaties moeten de nieuwe Europese regels die per 1 januari ingaan, niet uitvoeren, als ze in conflict komen met het doel om lagere inkomens te huisvesten. Circa 70 procent van de corporaties heeft deze oproep van vijf woningstichtingen ondersteund tijdens het ledencongres van branchevereniging Aedes. Dat werd bevestigd in Het Financieele Dagblad.

De nieuwe regels houden in dat de corporaties 90 procent van hun huizen moeten toewijzen aan huishoudens met een inkomen van niet meer dan 33.600 euro. Volgens de woningstichtingen vallen daardoor veel gezinnen buiten de boot. Huishoudens die net iets meer verdienen, krijgen geen sociale huurwoning meer, maar zouden ook niet genoeg geld hebben voor een koopwoning of een huurwoning in de vrije sector.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend