Woningmarkt stabiliseert, huizenprijzen dalen licht

0

SNEEK – Hoewel de Nederlandse woningmarkt nog altijd een moeilijke tijd doormaakt, zijn er ook lichtpuntjes. Zes kwartalen van dalende huizenprijzen hebben plaatsgemaakt voor twee kwartalen van stijging. Dat schrijven Rabobankeconomen in hun Kwartaalbericht Woningmarkt.

Op jaarbasis zullen de gemiddelde huizenprijzen dit jaar met 2% dalen, vooral als gevolg van de nog relatief forse daling aan het begin van het jaar en eind 2009. In 2011 zal de gemiddelde prijsdaling verder afvlakken naar 1%, waarbij de daling vooral wordt veroorzaakt door het grote aanbod van woningen.

Het aantal woningoverdrachten zal in de rest van 2010 en in 2011 licht stijgen. Dit komt doordat de vraag naar woningen enigszins toeneemt als gevolg van de voorlopige duidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek, dalende werkloosheid en de historisch gezien lage hypotheekrente. Voor 2011 voorziet de Rabobank een toename van de transacties tot 145.000 (2010: 130.000). Dit is een positieve ontwikkeling en markeert naar verwachting het begin van herstel

via Rabobank

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend