Sneek: Technische kunst voor het goede doel

0

SNEEK – De deelnemers van de afdeling Techniek steken de handen uit de mouwen voor het goede doel. In het kader van het thema gelijkheid / ongelijkheid hebben de deelnemers in tweetallen een technisch kunstobject gemaakt met als uiteindelijk doel het inzamelen van geld volor een MBO in Kosovo.

Het thema van de kunstobjecten is in samenwerking met anti-discriminatiebureau Tumba vastgesteld. ROC Friese Poort Sneek zet zich al een aantal jaar in om de school in Runik (in Kosovo) op te knappen, zodat hier weer veilig les gegeven kan worden. De school is in zeer slechte staat; het dak is lek, het elektriciteitsnet is beschadigd en de ramen, deuren en vloeren moeten vervangen worden. In 2008-2009 hebben de deelnemers van Techniek ook al geld ingezameld en van dat geld zijn destijds de toiletten in het gebouw gerestaureerd.

De kunstobjecten worden van 19 november tot 3 december tentoongesteld in de Bibliotheek in Sneek. Tijdens de opening van tentoonstelling, die plaats vindt op 19 november vanaf 20.00 uur, wordt er geld ingezameld. Daarnaast kan er gedurende de tentoonstelling gestemd worden op het mooiste object. Door de verscheidenheid aan vakgebieden binnen de afdeling Techniek is er een diversiteit aan objecten van metaal, hout, elektrische componenten of een combinatie van deze materialen. Sommige beelden werken zelfs op elektriciteit!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend