Raadslid in SWF, je moet er maar zin in hebben

0

SNEEK – Wat beweegt iemand om een belangrijk deel van zijn vrije tijd op te offeren, uren acte de presence te geven bij 'stoffige' vergaderingen, decimeters aan ambtelijke taal door te 'akkeren' en aan het einde van  de rit je idee, je kindje zwaar bekritiseerd door de oppositie weggestemd te zien worden.

In één woord sociale bewogenheid. Het leuk vinden en je er goed bij voelen een bijdrage te leveren aan de maatschappij, of dat nu op landelijk, regionaal gebied of zelfs op de vierkante centimeter is. En dat kenmerkt Rinske Poiesz, op een onverkiesbare plaats van de CDA kandidatenlijst. Tenzij…………….tenzij ze genoeg voorkeurstemmen bij elkaar weet te sprokkelen om in de raad van Sudwest Fryslân te worden gekozen. En dat is nu precies wat ze van plan is.

Rinske aan het woord: "Nog een klein weekje en dan is het zover: de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân op 24 november a.s.

De hele maand november staat bol van de CDA activiteiten. Van appels uitdelen bij de fancy fair tot het uitreiken van een jeugdlintje. Van een politieke avond in het wijkgebouw Lemmerweg west naar een discussieavond over de cultuur in Súdwest Fryslân. Van ’s ochtends koffiedrinken met de bewoners van het Bonifatiushuis tot een nighttour langs de jeugdketen in Súdwest Fryslân. Van ballonnen uitdelen op het Schaapmarktplein met de intocht van Sinterklaas naar het actief bijwonen van het Lagerhuisdebat van de jeugdadviesraad. Van een netwerkontbijt voor ondernemers in Sneek naar een debat van de agrarische sector in Tirns.

Al deze bezoeken maakt dat ik mij een goed beeld kan vormen van de (nieuwe) gemeente. Ik vind het belangrijk om er vooral nu bij zo veel mogelijk activiteiten aanwezig te zijn. Van deze bezoeken leer ik heel veel en op deze manier hoor ik wat er bij de medemens leeft, wat zich afspeelt en welke wensen men allemaal heeft. Je staat dan dicht bij de mensen en…… dat maakt het machtig boeiend.

Daarom wil ik zo graag in de raad: gewoon doen wat de mensen willen. Want is de politiek eigenlijk niet 1 groot bedrijf? Ook de komende week staat er veel op het programma, ik heb er zin ! Met fris elan en vol goede moed op naar 24 november de gemeenteraadsverkiezingen Súdwest Fryslân!"

Was getekend: Rinske Poiesz

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend