Neda Selak voorleeskampioen Makkum

0

MAKKUM – Neda Selak is de winnaar van het voorleeskampioenschap 2010 van Makkum geworden. Ook Marrit Nijboer deed het zo goed dat zij samen met Neda doorgaat naar de regionale voorronde van de voorleeswedstrijd.

Na de voorrondes op de basisscholen mochten negen kinderen in de bibliotheek van Makkum laten horen hoe goed ze zijn in voorlezen. Op de voorleesstoel vertellen de deelnemers iets over de schrijver en de inhoud van het boek waaruit zij hun verhaal hebben gekozen. Het publiek, dat in grote getale aanwezig was, bestond uit ouders, broertjes en zussen, pakes en beppes, meesters en juffen, en natuurlijk veel klasgenoten. Zij luisterden gespannen naar de verhalen.

De jury bestaande uit Sandra Visser, Ilona Oostenveld en Grytsje van der Woude beoordeelde onder andere op toon, tempo en het contact met het publiek. De jury was van mening dat het niveau op deze avond erg hoog lag. Alle negen kandidaten hebben heel goed voorgelezen, maar Neda kreeg de beste beoordeling.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend