Sinterklaas onderwerp fototentoonstelling Antonius Sneek

0

SNEEK – Het Antonius ziekenhuis in Sneek is al sinds de verhuizing van de Dr Boumaweg naar de Bolswarderbaan haar voorvoegsel Sint kwijtgeraakt, maar gelukkig komt al 107 jaar een andere Sint, namelijk Nicolaas, op bezoek bij de zieke kinderen in het ziekenhuis van Sneek.

Foto’s van toen geven een aandoenlijk en ontroerend beeld van kinderen die in Sinterklaastijd in het ziekenhuis verbleven. Hoewel het ziekenhuis 107 jaar bestaat, gaat de (foto)geschiedenis van de goedheiligman ‘slechts’ terug tot 1938. Naast zieke kinderen werden ook de kinderen van het ziekenhuispersoneel door Sinterklaas geen jaar overgeslagen.

Hoewel de jaren zijn verstreken blijven sommige zaken hetzelfde: de spanning op de gezichten van de kinderen en de blijdschap waarmee de Sint wordt verwelkomd. Nieuw bij de foto-expositie is dat er nu voor bezoekers de gelegenheid is om foto’s na te bestellen.

De foto-expositie van 15 november 2010 tot 15 januari 2011, heet:  “Antonius + Nicolaas = Sint” Bezoekt hier al 107 jaar het zieke kind! is een initiatief van de Commissie Historie. U vindt de expositie op de begane grond van het ziekenhuis, Bolswarderbaan 1 in Sneek (gang naar het Stiltecentrum). De expositie is dagelijks te bezichtigen van 08.00 tot 20.00 uur. De toegang is vrij.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend