Wymbrits steekt mantelzorgers hart onder de riem

0

IJLST – In het kader van de "Dag van de Mantelzorg" heeft wethouder Sietske Kanselaar een bezoek gebracht aan enkele mantelzorgers uit de gemeente Wymbritseradiel om hen persoonlijk een hart onder de riem te steken.

Naast de reguliere ondersteuning vanuit het Stipepunt Drylts wil het college van Wymbritseradiel haar waardering en respect voor mantelzorgers uiten. Ruim 80 mantelzorgers die bekend zijn bij de gemeente ontvangen daarom allen een attentie (bloemetje en bon) thuis. Een mantelzorger zorgt vaak als vanzelfsprekend, intensief en veelal langdurig voor een naaste met een chronische ziekte of handicap: hun partner, kind, familielid of vriend(in). Voor mantelzorg kiest men meestal niet, het overkomt je. Mantelzorgers hebben de neiging om zichzelf weg te cijferen en krijgen uit de omgeving niet altijd de erkenning of herkenning die ze verdienen. 

Op de foto De heer en mevrouw de Boer uit Scharnegoutum en wethouder Sietske Kanselaar

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend