Subsidie energiemaatregelen woningcorporaties

0

LEEUWARDEN – Woningcorporaties in Fryslân, Groningen en Drenthe kunnen vanaf 11 november 2010 subsidie aanvragen voor vernieuwende energiebesparende maatregelen.

Corporaties komen in aanmerking voor subsidie als ze tenminste vijftig woningen met drie labelstappen verbeteren. Of als ze tien van hun woningen energieneutraal maken. De woningen moeten na afloop minstens energielabel C hebben. Per provincie is maximaal € 3.000.000,- beschikbaar in het eerste jaar.

De subsidieregeling is een initiatief van de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân. De noordelijke provincies willen investeren in woningen die minder energie gebruiken. “Huurders merken direct het gevolg van de energiebesparende maatregelen. De energienota valt direct lager uit. Dat is goed voor de portemonnee. En huurders krijgen een behaaglijk huis,” zegt gedeputeerde Hans Konst. Ook zorgt de regeling voor werkgelegenheid in de bouw. Konst: “De corporaties gaan flink investeren in energiebesparende maatregelen. De Friese installatie- en bouwbedrijven profiteren daarvan.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend