Bestuurders snuffelen aan jeugdzorg

0

LEEUWARDEN – gedeputeerde Schokker-Strampel van provincie Fryslân, burgemeesters Vroegindeweij van Bolsward en Veenstra van Franekeradeel en vijf Friese wethouders lopen tijdens de Week van de Jeugdzorg een dagdeel stage bij één van de Friese organisaties voor jeugdzorg.

Doel is een ‘kijkje in de keuken’ te nemen, ervaringen op te doen en kennis te nemen van de dagelijkse praktijk.

Er is dit jaar een record aantal stagelopers. Tachtig mensen, onder wie politici en professionals uit de zorg en het onderwijs, lopen een dagdeel stage. Onder meer de volgende organisaties bieden stageplekken: Talant, Tjallinga Hiem, Fier Fryslân, Bureau Jeugdzorg Friesland, Jeugdhulp Friesland, Arcare, Kinnik kinder en jeugd GGZ en de Raad van de Kinderbescherming. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Jeugdzorg die dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd wordt. Het doel van deze week is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet.

Het volledige programma van de Friese Week van de Jeugdzorg staat op www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend