Ok Sneek het knetterwetter

0

SNEEK – Door Omrop Fryslân werden we opmerkzaam gemaakt op het fenomeen 'knetterwetter', water dat in de waterkoker een herrie maakt als een F-16, fluitende geluiden maakt en dat rare kleuren kalkaanslag nalaat in waterkokers en senseo's.

Veel mensen dachten dat hun apparaat ter ziele was en kochten een nieuwe. Maar ook de splinternieuwe waterkokers blijken te knetteren 'om het leven'. Er zijn inmiddels al 550 reacties binnengekomen bij de Omrop.

Dat zijn er dan 551 nu, want ook op onze redactie knettert het water en maakt het meer lawaai dan normaal, alhoewel een F-16 'slightly overdone' is . Bij Vitens inmiddels wordt er onderzoek gedaan of het verschijnsel; te maken heeft met het ontkleuren van het water, dat begin oktober plaats heeft gevonden met de ingebruikneming van de nieuwe zuiveringsinstallatie in Spannenburg.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend