SWF: Totaal Lokaal wil “vervuiler betaalt – rioolheffing”

0

BOLSWARD – Alhoewel de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân met veel ambitie uitspreekt een van de meest duurzame en milieubewuste gemeentes van Nederland te worden, blijkt in de praktijk het tegengestelde.

Waren Bolsward, Wunseradiel en Nijefurd al aardig op weg naar een systeem van "de vervuiler betaald" voor hun rioolheffing, nu wordt, aldus een woordvoerder van Totaal Lokaal, doodleuk voorgesteld om dit terug te draaien en het achterhaalde systeem, een vast bedrag voor gebruiker en eigenaar, toe te gaan passen. Hierbij laat de nieuwe gemeente de kans liggen om tot een milieubewuste rioolheffing te komen waarbij de gebruiker aangeslagen wordt naar de hoeveelheid water die hij verbruikt.

De gegevens hierover kunnen gemakkelijk kortgesloten worden met Vitens. Deventer is een van de gemeentes die zo’n heffing met succes al heeft ingevoerd. TTL is dan ook tegen de voorgestelde rioolheffing en roept de andere partijen op om hierin ook hun standpunt te bepalen en te komen tot een echte door de vervuiler betaalde oplossing.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend