Lemmerweg-West Sneek bezorgd om toekomst

0

SNEEK – Bezorgdheid troef bij de bewoners van de Lemmerweg-West en dat was te merken aan de grote opkomst tijdens een PvdA politieke avond in wijkgebouw de Watertoren, met onder meer PvdA lijsttrekker Andries Ekhart.

Bewoners vrezen verpaupering van hun wijk nu de scholen zijn verdwenen en daarmee de sociale samenhang, en daarnaast vinden zij dat de gemeente geld zou moeten steken in voorzieningen voor de wijkbewoners. Zo zouden verkeersremmende maatregelen geen kwaad kunnen omdat er stelselmatig te hard wordt gereden in de wijk. Steek daar liever het geld voor Waterstad Sneek in, was een veelgehoorde opmerking.

Daarnaast vrezen de wijkbewoners dat hun stem in de nieuwe grote gemeente niet meer wordt gehoord. Ten aanzien van dit aspect werden ze door wethouder Andries Ekhart gerust gesteld; de gemeente wil een goed contact met de wijken houden en het wijkplatform blijft bestaan.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend