De Friesland beste zorgverzekeraar van Nederland

0

LEEUWARDEN – Zorgverzekeraar De Friesland is volgens klanten de beste zorgverzekeraar van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite ZorgKiezer.nl. Kleine en regionale zorgverzekeraars scoren beter dan grote verzekeraars.

Klanten zijn het meest tevreden over de afhandeling van declaraties (7,6) en bereikbaarheid van de klantenservice (7,4). Over de hoogte van de premie en de dekking van de zorgverzekering is men (6,7) het minst tevreden. Overigens krijgt geen enkele verzekeraar een onvoldoende, het gemiddeld ligt op een zeven.

De Friesland Zorgverzekeraar, vanaf volgend jaar onderdeel van Achmea, is met een gemiddelde score van 8,3 de beste zorgverzekeraar van Nederland. Verzekerden geven ook hoge cijfers aan PNO Ziektekosten (8,2) en CZdirect (7,9). Acht van de tien beste zorgverzekeraars zijn kleine en regionale zorgverzekeraars.

Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar: ,,Wij zijn heel trots op deze uitverkiezing. Het is voor De Friesland toch de erkenning van de grote inzet die we iedere dag met elkaar plegen om goede kwaliteit van zorg te leveren met een hoge service. Klantvriendelijk, dicht bij de mensen en snel. Wij nemen daarbij onze klanten heel serieus, gaan het gesprek aan en luisteren naar wat zij belangrijk vinden.''

Uiterlijk 15 november moeten alle Nederlanders de nieuwe polis met de premies voor 2011 van hun zorgverzekeraar hebben ontvangen. Tot 1 januari 2011 heeft iedereen de tijd om de oude verzekering op te zeggen. Aanmelden bij een nieuwe verzekeraar kan vervolgens tot 1 februari 2011.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend