Prijs voor Harmonieorkest Schutterijmuziek Bolsward

0

BOLSWARD – Op dinsdag 2 november, is na afloop van het concert dat Harmonieorkest Schutterijmuziek gaf in WoonZorg- en Behandelcentrum Bloemkamp te Bolsward, de eerste Albada Jelgersma –Schutterij- prijs uitgereikt. Kort voor zijn overlijden richtte de heer Johannes Piet Albada Jelgersma de Stichting Albada Jelgersma – Schutterij – Prijs op.

Met deze prijs wilde hij Bolswarders en Bolswarder verenigingen en instellingen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van kunst en cultuur, in het zonnetje zetten. Mensen en organisaties die zich vrijwillig hebben ingezet voor de muziek, dans, theater of toneel in Bolsward maken om het jaar kans op 1000 euro vanuit de stichting.

Met steun van de nalatenschap van J.P. Albada Jelgersma zorgt het stichtingsbestuur, bestaande uit mw. W.Chr. Vroegindeweij, Dhr. H. Dunnik en mw. M.L.H. Pieters, voor de tweejaarlijkse toekenning van de prijs. De voorzitter van de Stichting, burgemeester Vroegindeweij van Bolsward, heeft dinsdag 2 november de prijs voor de eerste keer uitgereikt. Mevrouw Huitema, voorzitter Harmonieorkest Schutterijmuziek Bolsward nam de prijs in ontvangst.

De Schutterijmuziek lag de Albada Jelgersma’s na aan het hart. De stichting is dan ook mede opgericht ter nagedachtenis aan het Harmonieorkest Schutterijmuziek Bolsward. De grootvader van de heer Johannes Piet Albada Jelgersma werd op 1 mei 1896 benoemd als erelid van deze muziekvereniging. Daarom heeft de jury, bestaande uit het bestuur van de Stichting Albada Jelgersma Schutterij prijs, ervoor gekozen de eerste Albada Jelgersma Schutterij prijs uit te reiken aan het Harmonieorkest Schutterijmuziek Bolsward.

Het Harmonieorkest Schutterijmuziek Bolsward is in 1880 opgericht. De vereniging oefent iedere dinsdagavond in Ons gebouw in Bolsward. Het orkest bestaat uit ca. 20 muzikanten. Bij de vele vieringen en herdenkingen in Bolsward is de Schutterij aanwezig. Zo speelt het orkest op 4 mei, regelmatig in de verzorgingshuizen, met Kerst en Sinterklaas. (bron website gemeente Bolsward)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend