PvdA SWF: Goedkope energie voor de minima

0

SNEEK – De PvdA wil de minima in de gemeente tegemoetkomen met een collectief energiecontract. In navolging van de vier grote steden moet elk gezin er daardoor meer dan 100 euro per jaar op vooruit gaan.

Raadslid Johan Feenstra: “We proberen op diverse manieren de armoede in de gemeente te bestrijden. Zo kent Sneek en verschillende andere gemeenten al een collectieve ziektekostenverzekering om de mensen wat meer financiële armslag te geven. De vier grote steden in de Randstad willen de minima ook tegemoet gaan komen met een collectief energiecontract. In de aanbesteding wordt van de energiebedrijven gevraagd een offerte te maken waarbij elk gezin er per jaar minimaal 130 euro op vooruit gaat. De kosten voor de gemeenten beperken zich tot het organiseren van de aanbesteding”.

De gemeenten doen dit om inwoners met een laag inkomen te helpen. “Wij willen dat het college van B&W onderzoekt of door het collectief inkopen van energie de energierekening voor minima in Sudwest Fryslan verlaagd kan worden. Door je belangen en krachten te bundelen kun je een voordeliger contract afsluiten. Op deze manier willen we als PvdA ons minimabeleid verder gestalte geven en iets doen voor de mensen met een laag inkomen in onze nieuwe gemeente Sudwest Fryslan”, aldus Johan Feenstra.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend