OV-chipkaart infotour in trek bij Friese 65plussers

0

FRYSLAN – Meer dan 1500 Friezen hebben zich de afgelopen tijd aangemeld voor de 65-plus OV-chipkaart Infotour. Gisteren was de eerste voorlichtingsbijeenkomst in Leeuwarden druk bezocht. Er volgen de komende weken nog negen bijeenkomsten door heel Fryslân. Vanwege de grote interesse, houdt de provincie Fryslân bovendien een extra sessie in Leeuwarden en in Drachten.

De eerste bijeenkomst in Leeuwarden gistermiddag was een groot succes. Rond de 200 senioren kwamen naar het provinciehuis om meer te weten over de OV-chipkaart. Na een presentatie was er de gelegenheid om vragen te stellen. Ook kon men oefenen met OV-chipkaart apparatuur en ter plekke een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. “Deze informatiebijeenkomsten zorgen dat mensen ‘meteen’ op pad kunnen om nog meer van de mooiste provincie van Nederland te zien”, aldus gedeputeerde Piet Adema.

De komende weken worden bijeenkomsten gehouden in Drachten, Balk, Franeker, Dokkum, Heerenveen, Wolvega, Oosterwolde, Burgum en Sneek. Voor een aantal van deze bijeenkomsten kan men zich nog inschrijven op www.frieseovchipkaart.nl. Wie nu geen bijeenkomst kan bijwonen, krijgt nog een tweede kans. Eind november trekken provincie en vervoerders met een demobus de provincie in. Daar kunnen reizigers eveneens terecht met vragen over de OV-chipkaart. Via de website frieseovchipkaart.nl is hierover binnenkort meer bekend.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend