Dagblad in huidige vorm verdwijnt voor 2020

0

SNEEK – Niet alleen talloze diersoorten komen op de lijst met bedreigde soorten. Als we Auteur en futuroloog Ross Dawson mogen geloven dan is dat met dagbladen in hun huidige vorm ook het geval.

Hij heeft een wereldkaart gemaakt met daarop een tijdlijn waarop te zien is wanneer dagbladen ‘uitsterven’. Dawson doelt vooral op het onbelangrijker worden van de krant in de huidige vorm. Hij meent dat nieuws-op-papier zal blijven bestaan, maar dan wel in andere vormen. Amerika voert volgens hem de lijst aan met het verdwijnen van de huidige krant in 2017. Gevolgd door Groot-Brittannië en IJsland (2019) en Canada en Noorwegen in 2020. De huidige Nederlandse kranten zouden in 2027 verdwijnen. Dawson verwacht dat de meeste kranten het wel tot na 2014 volhouden.

meer bij http://www.villamedia.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend