Bibliotheek Bolsward minder vaak open

0

BOLSWARD – Met ingang van het nieuwe jaar is de Bieb in Bolsward minder open. Bibliotheek Bolsward kampt al enige jaren met huisvestingsproblemen en een structureel financieel tekort. Daarnaast zijn er door de gemeente bezuinigingen opgelegd voor 2011.

Overleg met de gemeente heeft niet tot een oplossing geleid. Met als gevolg dat de bibliotheek genoodzaakt is de openingsuren in te korten. Daarnaast zal in 2011 het uitlenen van bladmuziek en cd’s worden stopgezet. De bibliotheek betreurt het deze maatregelen te moeten nemen en zal alles in het werk stellen om het bibliotheekwerk in Bolsward in de toekomst zo goed en verantwoord mogelijk te laten bestaan.

Overigens zijn de bibliotheekleden in het bezit van een provinciale pas, waarmee ze in elke bibliotheek in Friesland items kunnen lenen en terugbrengen. Bovendien kunnen ze media vanuit het hele land via internet aanvragen, waarna de titels in Bibliotheek Bolsward opgehaald kunnen worden.

Vanzelfsprekend wil de bibliotheek deze maatregelen niet zonder slag of stoot ondergaan. Daarom start Bibliotheek Bolsward een actie. Allen die de bibliotheek een warm hart toedragen worden in de gelegenheid gesteld in de bibliotheek een actiekaart in te vullen en te deponeren in de hiervoor bestemde bus. Alle kaarten worden aan de (nieuwe) gemeente overhandigd.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend