Hoera…vette korting op OV-chipkaart

0

 

LEEUWARDEN – Friese reizigers die in de maand november een persoonlijke OV-chipkaart aanschaffen, kunnen 3,75 euro terug krijgen van de provincie Fryslân. De korting ontvangen ze als de originele OV-chipkaart brief opsturen naar de provincie Fryslân.

Naar verwachting kan vanaf 23 december niet meer met de strippenkaart gereisd worden in Fryslân. “Met deze actie willen we ervoor zorgen dat reizigers op tijd klaar zijn voor de overstap naar de OV-chipkaart”, aldus gedeputeerde Piet Adema. In september vorig jaar zijn bij de introductie van de OV-chipkaart in Fryslân 12.000 gratis kaarten weggegeven. Met de geld-terug actie biedt de provincie haar inwoners nu een tweede en laatste mogelijkheid goedkoop een persoonlijke OV-chipkaart aan te schaffen.

Via internet, advertenties, radiospotjes en flyers worden reizigers geïnformeerd over hoe ze van de actie kunnen profiteren. De actie is onderdeel van een uitgebreide communicatiecampagne om mensen op weg te helpen met de OV-chipkaart. Zo organiseert de provincie in november ook voorlichtingsbijeenkomsten, waar mensen ondersteuning kunnen krijgen bij het aanvragen van de persoonlijke OV-chipkaart.

Het definitieve besluit om de strippenkaart af te schaffen in Fryslân moet nog genomen worden door de minister van Milieu en Infrastructuur.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend