Draagrolloos toiletpapier – daar zaten we op te wachten

0

SNEEK – De toiletrol ondergaat haar grootste verandering in 100 jaar: de kartonnen draagrol gaat eruit. Komende maandag gaat Kimberly-Clark (een van de grootste fabrikanten ter wereld van huishoudelijke papierproducten) beginnen met het testen van “Scott Naturals Tube-Free”-toiletpapier in Walmart en Sam’s Club-winkels in het noordoosten van de VS.

Als het product aanslaat, zal het verder over de wereld worden uitgerold. De gaten in de rollen zijn niet perfect rond. Maar ze komen met deze belofte: zelfs het laatste stukje toiletpapier zal bruikbaar zijn, en zonder lijmresten. In de Verenigde Staten zorgen 17 miljard binnenrollen jaarlijks voor 160 miljoen kilo afval. Als je al deze rollen kop-aan-kont zou leggen, zou dat een gigantische kartonnen pijp van ruim 1,6 miljoen kilometer lengte opleveren.

“De meeste consumenten gooien de lege rollen weg, in plaats van ze te hergebruiken”, zegt Doug Daniels, Brand Manager bij Kimberly-Clark. “We hebben een manier gevonden om te innoveren in dit segment”. Hij zal niet onthullen hoe de fabricage in z’n werk gaat, maar hij zegt dat het een bijzonder wikkelproces betreft. Een soortgelijk proces wordt gebruikt bij het papier dat alleen wordt verkocht aan bedrijven.

De groeiende vraag van de consument naar milieuvriendelijke producten is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van ‘tubeless’ toiletpapier.

via Uwsupermarkt.nl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend