Sneek zoekt de dialoog op de dag van de dialoog

0

SNEEK – ‘Een debat kun je winnen, dus ook verliezen. Bij een dialoog gaat het daar niet om. Wat we nodig hebben is echte ontmoetingen’, aldus Andries Ekhart, wethouder in Sneek. Dit jaar wordt ‘de dag van de dialoog’ in Sneek georganiseerd.

De dag van de dialoog is een landelijk initiatief dat voor Friesland jaarlijks wordt opgepikt door ‘Kleurrijk Fryslan’. De gemeente Sneek heeft zich bij monde van haar wethouder Andries Ekhart van harte achter dit initiatief gesteld. Het thema dit jaar draait om ‘heilige huisjes’.

De dag van de dialoog zal plaatsvinden op zondagmiddag 7 november van 13.00 tot 18.00 uur. In het Waltaplein van het Gemeentehuis (Marktplaats 15) zullen op die dag inwoners van Sneek en sleutelfiguren uit diverse levensbeschouwelijke en maatschappelijke instellingen in de stad met elkaar in dialoog treden. Dit worden persoonlijke rondetafelgesprekken over dat wat heilig is voor mij, hoe tolerant ik ben naar jou en hoe we een houding van dialoog in de stad Sneek kunnen bevorderen.

Op het resultaat van deze gesprekken zullen aan het einde van die middag een aantal politici reageren. Ook dat onderdeel kan apart bezocht worden door inwoners van Sneek. De organisatoren hopen met dit initiatief de dialoog in de stadssamenleving van Sneek te versterken en waar nodig op gang te brengen. Mensen kunnen zich aanmelden voor deze activiteit tot en met 2 november per email: info@kleurrijkfryslan.org of per telefoon: 06 10698962 (Addie Reidsma) / 0627308152 (Rien van der Zeijden)
 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend