Scharnegoutum: Sviatoslav breidt activiteiten uit

0

SCHARNEGOUTUM – Stichting Sviatoslav uit Scharnegoutum breidt haar activiteiten in Tadzjikistan steeds meer uit. De stichting wil een nieuw huis kopen waar ze jonge studenten willen onderbrengen. De koopactie is nog niet getekend voor het gebouw wat 120-duizend euro moet kosten.

Het zou een enorme aanwinst zijn voor het studieproject voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen, zegt voorzitter en oprichter van de stichting Tjitze Walinga. De stichting huurt al een studiehuis en studieflat waar 36 jongeren ondergebracht worden. In het nieuwe gebouw kunnen 25 jongeren gehuisvest worden en er komt een kantoorruimte. Het streven is om kinderen goed onderwijs te geven. Dat is bepalend voor hun toekomst. Eén van de oud studenten werkt inmiddels op het studenthome om anderen te begeleiden en te helpen bij hun huiswerk.

via SWF Lokaal

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend