Dag van het Persoonsgebonden budget

0

Na het succes van vorig jaar wordt op 10 november het tweede congres Dag van het Persoonsgebonden Budget georganiseerd. CG-Raad en Per Saldo zijn medeorganisator. Dit jaar geeft het vijftienjarige bestaan van Per Saldo een extra feestelijk tintje aan de Dag. Centraal thema: van PGB naar participatiebudget. De dag is interessant voor iedereen die in zijn of haar (vrijwilligers)werk te maken heeft met het PGB.

Op de Dag van het Persoonsgebonden Budget 2009 was het hoofdthema de wettelijke verankering van het PGB. Dat is inmiddels geregeld en opgenomen in het regeerakkoord. Op de Dag van 2010 richten we de blik op verbreding van het PGB. De ondertitel van het congres luidt dan ook: Van PGB naar participatiebudget, vormgeving van levensbrede eigen regie.

De Dag is onder andere gebaseerd op de uitkomsten van het onderzoek ‘Op weg naar een participatiebudget’. Per Saldo zal op 10 november de resultaten van dit onderzoek presenteren. Aan het onderzoek werkten meerdere ministeries (VWS, SZW, BZK, OC&W en FIN), patiëntenorganisaties en uitvoerende instanties mee. Het onderzoek zal de basis vormen voor de verschillende discussies die op het programma staan (diverse tweegesprekken en een afsluitende plenaire discussie).

Het congres is interessant voor beleidsmakers, wetenschappers, gemeentelijke uitvoerders, zorgverzekeraars en –verleners en (kader)leden van patiëntenorganisaties. Kosten voor deelname: 195 euro (excl. 19% BTW). Inschrijving kan via de website van het organisatiebureau.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend