Workum: Wie heeft de mooiste en snelste zeilklomp

0

WORKUM – In het kader van de Visserijdagen, Strontrace, beurtveer en Leireliet wordt er voor de kinderen jaarlijks de traditionele zeilklompenwedstrijd georganiseerd, op  Er is een zeilwedstrijd voor zeilklompen in Workum, op zaterdagmiddag 23 oktober om 13.00 uur.

Klompschippers en hun bemanning worden uitgenodigd om mee te doen aan dit nautische evenement voor kinderen. De wedstrijd, onder toezicht van een vakbekwame jury, gaat om:

  1. het snelste klompje,
  2. het mooiste liedje, dus de vracht, en
  3. de combinatie, dus als je het snelste klompje en het mooiste lied gemaakt hebt.
  4. de publieksprijs voor de mooiste klomp

De winnende bemanning van de combinatie krijgt ‘de Loden Kiel 2010'. Maar er zijn nog veel meer mooie prijzen te winnen.

De ‘vracht' van de zeilklompen is een lied. Dat schrijf je zelf, en je levert het in als je je inschrijft voor de zeilwedstrijd. Voor je liedje kan je een bestaande melodie gebruiken, zoals “The drunken sailor” of “Poesie Maauw”, of je eigen melodietje – dat kan ook.

Inschrijven is gratis en kan vanaf 12.00 uur in de Doopsgezinde kerk aan het Noard 102 in Workum. Vaarplek is de Diepe Dolte, vlak bij de Katholieke basisschool. “We lopen er in optocht heen onder begeleiding van muziek. Tijdens de wedstrijd zijn er ook volop vrolijke klanken. Na afloop gaan we, weer in optocht achter de muziek aan, terug naar de Doopsgezinde kerk. Tijdens het kinderconcert ‘Bij het hijsen van 't zeil' volgt daar dan rond 14.30 uur de prijsuitreiking”, aldus de organisatie. (foto Koos Haantjes website strontraceworkum.nl)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend