Nieuwe gids van It Fryske Gea gepresenteerd

0

LEEUWARDEN – Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de vereniging heeft It Fryske Gea een nieuwe natuurgids uitgegeven. Op woensdag 20 oktober mocht gedeputeerde Hans Konst in het Provinciehuis te Leeuwarden het eerste exemplaar in ontvangst nemen van Ultsje Hosper, directeur van It Fryske Gea.

It Fryske Gea beheert in Fryslân achtenvijftig verschillende natuurgebieden – met een totale oppervlakte van ruim 20.000 hectare – verspreid over de hele provincie. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar informatie over de natuurgebieden is in de afgelopen periode door diverse mensen hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe natuurgids met als titel "Ontdek de Friese natuur / Untdek de Fryske natoer". Volgens directeur Hosper is de natuur in Fryslân zeer gevarieerd en wil It Fryske Gea met deze nieuwe natuurgids iedereen een stimulans geven om te gaan genieten van die veelzijdige Friese natuur.

Volgens gedeputeerde Konst past It Fryske Gea op een paar van de mooiste stukjes natuur van Fryslân en zorgt zij daar goed voor. "Dat is positief voor de natuur,
maar ook de Friese bevolking heeft er veel plezier van. Ik ben dan ook wijs met het verschijnen van deze nieuwe natuurgids van It Fryske Gea", aldus de heer Konst na de ontvangst van de uitgave.

De nieuwe natuurgids bevat meer dan 220 pagina's uitgebreide informatie over alle natuurterreinen, inclusief de bereikbaarheid, de recreatiemogelijkheden, Friese namen, etc. Het is een handige gids voor iedere natuurliefhebber. Met duidelijke terreinkaartjes, praktische informatie, ruime aandacht voor de natuurwaarden, veel mooie foto's en een logische indeling van de terreinen waardoor snel de gewenste informatie gevonden kan worden.

Deze nieuwe, unieke uitgave is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het ANWB-Fonds, Je Maintiendrai Fonds, de Stichting Ynnatura, De Friesland Zorgverzekeraar en de Nationale Postcode Loterij. De natuurgids is niet in de winkel te koop. Alle 22.000 leden en toekomstige leden van It Fryske Gea krijgen de komende periode een exemplaar van de natuurgids toegezonden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend