Sneek te porren voor een buurtauto?

0

BOLSWARD – In het najaar van 2008 heeft de Miljeu Wurkgroep Boalsert in samenwerking met de gemeente Bolsward het initiatief genomen om te komen tot gedeeld autogebruik in Bolsward. Een buurtauto deel je met meerdere personen en betaal je alleen als je er gebruik van maakt.

Dat kan een behoorlijk financieel voordeel opleveren met name als je een tweede auto maar weinig gebruikt. Daar komt nog bij, dat je de buurtauto zeer bewust gebruikt –immers je weet precies wat de kosten zijn- en ook dat levert voordeel op. Bovendien maakt Wheels4All alleen gebruik van nieuwe, schone en energiezuinige auto’s. Reserveren via internet is eenvoudig en met een digitaal pasje kun je eenvoudig gebruik maken van de auto. Een groot voordeel is ook dat deelnemers aan een buurtautoproject zorgen voor vermindering van de lokale parkeerdruk en de buurtauto is een uitstekende aanvulling op vervoersvoorzieningen als de fiets en het openbaar vervoer.

Wheels4All, de organisatie die de buurtauto introduceerde, kwam de werkgroep als een betrouwbare en innovatieve partij voor. Ook financieel en organisatorisch bleek Wheels4All een aantrekkelijke organisatie te zijn. Het buurtautoproject is een ideëel initiatief en zeker niet commercieel: Wheels4All streeft niet naar winst.
Kortom samen met de lokale Milieugroep en de gemeente Bolsward is er een introductie-avond georganiseerd en dat was een succes. Er waren op direct zes personen bereid om aan het project buurtauto deel te nemen en in april 2009 stationeerde Wheels4All de eerste auto -een Toyota Yaris- in Bolsward.

Dankzij de positieve reactie van de gebruikers en een constante aandacht voor de buurtauto in de pers, is het aantal deelnemers inmiddels gegroeid tot 19. Er staan nu al twee buurtauto's in Bolsward die redelijk tot goed bezet zijn. De deelnemers maken vanuit verschillende motieven gebruik van de buurtauto; tweede auto werd te weinig gebruikt, eigen auto kwam niet meer door de APK, het is gemakkelijk en handig en je kunt kosten besparen: zo maar wat voorbeelden.

Lokale coördinator Evert Salverda uit Bolsward is erg tevreden over het systeem van de buurtauto en Wheels4All verdient echt meer buurtauto's in Friesland!!
De start van de nieuwe Súdwest Fryslân gemeente zou een prima aanleiding zijn om in die gemeente meer buurtauto's te laten rijden. Sneek is in zijn opinie een prima stad om die start te maken. Sneek is compact, heeft meer inwoners dan Bolsward en beschikt over een goed Openbaar Vervoernet. Er hebben zich inmiddels een aantal belangstellenden uit Sneek bij Wheels4All gemeld: dat is positief en biedt perspectief!

Wie de buurtauto in Sneek "een duwtje wil geven" kan zijn belangstelling tonen door contact opnemen met Wheels4All via de website www.wheels4all.nl, het mailadres info@wheels4all.nl. of via tel. 0228-514824. Als zich nog meer belangstellende melden dan kan er een informatieavond komen en rijdt wellicht binnenkort de eerste buurtauto in Sneek! Voor advies of vragen kunt u ook contact met de lokale coördinator in Bolsward opnemen tel. 0515-573812 of E-mail mwboalsert@hetnet.nl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend