Nacht van de Nacht: schoonheid van het donker

0

BOLSWARD – De Miljeu Wurkgroep Boalsert organiseert zaterdag 30 oktober voor de derde keer activiteiten in het kader van de landelijke nacht van de nacht. Het initiatief is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreigingen van de toenemende verlichting in ons land.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Teveel licht is hinderlijk voor mensen en verstoort het dag-nacht ritme van dieren. Twee jaar geleden was de organisatie van de nacht van de nacht in Bolsward erg succesvol. In twee pramen voeren de deelnemers vanuit het centrum bij het stadhuis door de stadsgrachten naar het donker buitengebied richting Hartwerd, waar verschillende activiteiten plaats vonden en waarna men te voet weer terugging. Tijdens de vaartocht was goed zichtbaar dat de galerijverlichting van de Boudewijnflat teveel licht uitstraalde. In een petitie, getekend door alle deelnemers, is er bij de eigenaar op aangedrongen deze verlichting aan te passen. Daar is werk van gemaakt en de uitstraling is aanzienlijk afgenomen.

Ook dit jaar organiseert de Miljeu Wurkgroep de nacht van de nacht in dezelfde geest. Om 21.00 uur vertrekken de pramen vanaf het stadhuis, maar nu de andere kant op: langs het Groot Zand , over het Kruiswater en dan richting Wolsum. In het weiland van Witteveen, maar ook al onderweg, gebeurt er weer van alles en na dit alles meegemaakt te hebben gaan de deelnemers weer lopend terug. De tocht zal totaal ongeveer twee uur duren. Mensen die slecht ter been zijn kunnen eventueel mee terugvaren.

Omdat de deelname beperkt is, is er nu voor gekozen dat men zich voor deelname opgeeft. Dit kan via de heer T. Hettinga, telefoonnummer 0515-572507. Nadere informatie is te verkrijgen via de website: www.nachtvandenacht.nl en op de eigen website van de Miljeu Wurkgroep : www.milieugroepbolsward.nl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend