Arjen Kuiper Sneek eerste mantelzorgmakelaar Friesland

0

SNEEK – Drie weken voor de Dag van de Mantelzorg, die elk jaar gevierd wordt op 10 november, heeft Friesland haar eerste gecertificeerde Mantelzorgmakelaar gekregen in de persoon van Arjen Kuiper uit Sneek.

Hij mocht op 14 oktober zijn diploma Mantelzorgmakelaar in ontvangst nemen van de Transfergroep in Rotterdam , een onderdeel van de Hogeschool Rotterdam. Bijna 15 jaar was Kuiper fulltime mantelzorger van mijn vrouw. Hij moest daarvoor zijn maatschappeliojke carriere neeindigen.  Na die periode, besloot hij zich als ervaringsdeskundige, in te zetten voor de dienstverlening aan mantelzorgers, steunde hij als vrijwilliger de opzet van de Stipepunten in Súdwest Fryslân en behaalde het diploma Mantelzorgmakelaar aan de Hogeschool van Rotterdam (Transfergroep).

De Mantelzorgmakelaar is een dienstverlener, geen hulpverlener. De mantelzorger is opdrachtgever en behoudt de regie. De dienstverlening van de Mantelzorgmakelaar is erop gericht om een mantelzorger te helpen de balans te vinden en/of te behouden tussen werk, zorg en ontspanning. Uitgebreidee informatie over de matlezorgmakelaar is te vinden op de website van Kuiper: www.rondmantelzorg.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend