Sneek: Geschiedenis onder je voeten

0

SNEEK – Voor kinderen kan archeologie een waar avontuur zijn. Om kinderen meer te leren over archeologie is het lespakket "Onder je voeten" samengesteld voor basisscholen.

Met dit lespakket worden leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool meegenomen door de wondere wereld van de archeologie. De leerlingen maken kennis met het werk van de archeoloog, wat hij doet tijdens een archeologisch onderzoek en wat er met de vondsten wordt gedaan. Hierbij wordt specifiek ingegaan op de ontdekkingen en archeologische verhalen in Sneek en Wymbritseradiel. De kinderen leren over archeologie in relatie tot de verschillende tijdsperiodes zoals de Steentijd, Romeinse periode en de Middeleeuwen. Tijdens de lessen kunnen de kinderen ook zelf in de huid van een onderzoeker kruipen door bijvoorbeeld vondsten te determineren en onderzoek te doen met behulp van metaaldetectoren. Het is een informatief lespakket waarmee kinderen op een speelse manier kennis maken met archeologie.

Het lespakket is ontwikkeld door de Bibliotheek Sneek in samenwerking met het Archeologisch Steunpunt, het Fries Scheepvaart Museum en de gemeenten Sneek en Wymbritseradiel. Het lespakket zal vanaf dit najaar beschikbaar zijn.

via Gemeente Sneek

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend