Kinderboekenbal, de uitsmijter van de Kinderboekenweek Sneek

0

SNEEK – Met de derde editie is is het Kinderboekenbal als afsluiter van de Kinderboekenweek al een traditie. Op zaterdag 16 oktober van 13.00 – 15.30 uur, zaal 1 Cine Sneek aan de Suupmarkt. Heel bijzonder is dit jaar dat alle tekeningen en strips die de kinderen naar aanleiding van het thema van de Kinderboekenweek gemaakt hebben, op het grote bioscoopscherm te zien zijn.

Dit jaar is het thema: beeldtaal in boeken. Op verschillende manieren is dit thema aan bod gekomen, in de bibliotheek, bij de toneelvoorstellingen op de verschillende scholen, in de kinderboekwinkel. Kinderen kunnen hun tekeningen en strips tot en met woensdag 13 oktober bij de bibliotheek inleveren. Alle tekeningen worden gescand en tijdens het Kinderboekenbal getoond. Daarna zijn de tekeningen nog in de bibliotheek te bewonderen.

Natuurlijk is er ook toneel: Heksenspinsels. Een vrolijk avontuur van drie heksen die allerlei kleurige fratsen uithalen, gespeeld door studenten van de Friese Poort Theateropleiding. Er zijn hapjes, die speciaal, net als verleden jaar, voor het Kinderboekenbal gemaakt zijn door leerlingen van Bogerman. En natuurlijk weer lekker swingen en springen met De Stampertjes, die we al bijna de huisband van het Kinderboekenbal kunnen noemen.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek, Kinderboekwinkel Bolleboos en het Fries Scheepvaart Museum voor 5 euro per persoon. Wees er op tijd bij, vol is vol!
 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend