Kreet om hulp van Spitaalbewoners Sneek gehoord

0

SNEEK – De kreet om hulp van een aantal bewoners van het Spitaal in Sneek (Noorderhoek), gericht aan Geert Wilders, de Gemeente Sneek en Woningstichting de Wieren is opgevangen door de Gemeente. Wethouder Hans van den Broek zegde toe op korte termijn met de bewoners in overleg te zullen gaan over hun situatie.

De belangrijkste klacht van de inwoners was zij als huurdersgroep door Woningstichting de Wieren volledig genegeerd worden. Zonder overleg worden er maatregelen genomen, die regelrecht ingaan tegen eerder gedane beloften, aldus een van de bewoners. Op brieven naar de Wieren over de verloedering van de woonsituatie – onder meer de huisvesting van een groep verstandelijk minder begaafden, maar ook de conditie van de weg – werd volgens de bewoners niet gereageerd, zodat zij nadenken over rigoreuzere maatregelen, zoals bijvoorbeeld de overweging om minder huur af te gaan dragen.

Voordat een en ander escaleert wil de gemeente in conclaaf met de verontruste bewoners zo verzekerde wethouder Hans van den Broek afgelopen week in een commissievergadering de commissieleden in antwoord op vragen van het CDA.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend