Far wol freon Wûnseradiel

0

WITMARSUM – Na de fusie op 1 januari 2011 zal Wûnseradiel zijn eeuwenoude zelfstandigheid verliezen. Door de ontwikkeling van "Far wol freon Wûnseradiel", een dubbel-cd en een boekwerk, wordt de rijke historie van Wûnseradiel bewaard.

Vandaag vindt de presentatie van "Far wol freon Wûnseradiel" plaats door middel van een tour door alle 27 dorpen in Wûnseradiel. Far wol freon Wûnseradiel hangt nauw samen met het fuseren van de vijf gemeenten Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wymbritseradiel en Wûnseradiel. Op 6 juli heeft de Eerste Kamer besloten dat deze fusie door kan gaan. De fusie per 1 januari 2011 is daarmee definitief. Wûnseradiel zal dan zijn eeuwenoude zelfstandigheid verliezen. De dubbel-cd, verpakt in een mooi boekwerk, is in onze ogen dan ook een noodzaak geworden, zodat de rijke historie van Wûnseradiel bewaard blijft.

Op 9 oktober vindt er een eendaagse tour plaats door de gemeente Wûnseradiel. Bijna alle dorpen brengen dan het lied van dat dorp ten gehore. De tocht duurt van 7 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds. Vanavond wordt de tour afgesloten met een groot feest in het MFC te Kimswerd. Iedereen die heeft meegewerkt aan het project is dan vanaf 20.30 uur van harte welkom.

De dubbel-cd

Alle 27 nummers zijn opgenomen. In totaal hebben al zeker 700 inwoners van Wûnseradiel geheel vrijwillig meegewerkt. Echt uniek! Zonder hun medewerking was het nooit gelukt al die nummers zo mooi vast te leggen. De finale mix is klaar; we kunnen nu met zekerheid zeggen dat het resultaat prachtig is geworden. Far wol freon Wûnseradiel is een dubbel-cd én een boekwerk. In het boek staan alle liedteksten en prachtige verhalen van markante en bijzondere inwoners van de gemeente door de eeuwen heen. De opzet van het boek is klaar en we zijn druk met het verzamelen van de verhalen en foto’s.

via Gemeente Wunseradiel

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend