Overgewicht bij paarden in Noorden het hoogst

0

FRYSLAN – Ongeveer 600 paardenliefhebbers hebben één van de voorlichtingsbijeenkomsten die het Paarden Kennis Centrum (PKC) op twaalf, over het hele land verspreide bijeenkomsten bijgewoond.

Het onderwerp was overgewicht bij paarden en de campagne was een vervolg op het onderzoek dat het PKC naar dit onderwerp heeft gedaan en waaruit bleek dat ruim zestig procent van de paarden in Nederland in meer of minder mate aan overvoeding lijdt. De ernst van het onderwerp was voor het PKC aanleiding de voorlichtingsavonden kosteloos aan te bieden. Enkele sponsors droegen bij aan de bestrijding van de kosten. Zij hadden uiteraard geen invloed op het voorlichtingsprogramma.

De bezoekers hadden veel vragen o.a. over kuil, hooi en gras, over mineralen, wortelen, insulineresistentie en nog vele andere aspecten van goede en minder goede voeding. Machteld Oudshoorn, die op de avonden optrad als spreker, zag kans veel onduidelijkheid over de gezondheid van paarden weg te nemen en beantwoordt alle vragen overigens ook nog eens in de nieuwsbrieven en op de website van het PKC.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend