Ontslagen TNT: Sociaal drama in de maak

0

AMSTERDAM – Abvakabo FNV en de andere vakbonden hebben donderdag 7 oktober opnieuw gesproken met TNT over het dreigende massaontslag bij het postbedrijf. De bonden eisen dat TNT alles in het werk stelt om het aantal gedwongen ontslagen fors te verminderen.

Het gesprek van vandaag is teleurstellend verlopen en hoewel donderdag 14 oktober een gesprek volgt, ziet Abvakabo FNV-bestuurder Peter Wiechmann het somber in. Wiechmann: "Er voltrekt zich een enorm sociaal drama dat zijn weerga niet kent bij TNT. Hoewel het bedrijf zegt te willen meewerken aan het verminderen van het aantal ontslagen, zijn de toezeggingen uiterst summier, terwijl wij een aantal harde eisen op tafel hebben gelegd. In het gesprek volgende week moet TNT echt forse stappen in onze richting zetten, want anders gaan we met leden over acties praten."

TNT schat dat ongeveer 4500 mensen gedwongen ontslag krijgen. Abvakabo FNV denkt dat dat aantal in werkelijkheid veel hoger zal liggen. De bond erkent weliswaar dat reorganiseren als gevolg van een daling van de postvolumes en de toegenomen concurrentie niet kan zonder gedwongen ontslagen, maar het massaontslag dat nu dreigt bij TNT is onbespreekbaar voor de bonden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend