RSG Sneek wint Nijmeegs wiskundetoernooi

0

SNEEK – RSG Magister Alvinus uit Sneek is met een kleine voorsprong van tien punten winnaar geworden van het Nijmeegs wiskundetoernooi.

De tweede plaats ging naar College Hageveld uit Heemstede met 640 van de te vergeven 1000 punten. Op nummer drie kwamen de leerlingen van ORS Lek en Linge uit Culemborg, gevolgd door het Canisius College Nijmegen en het Stedelijk Gym te Leiden op plaats 5.

Wiskunde als forensische wetenschap

Thema van het toernooi dit jaar was Wiskunde als forensische wetenschap. Moderne Sherlock Holmes' hebben de wiskunde nodig om snel en betrouwbaar daders te vinden of slachtoffers te identificeren. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) was ook een van de hoofddsponsoren van het negentiende wiskundetoernooi.

Ruim vijfhonderd VWO'ers kwamen naar Nijmegen om in teams hun scherpe verstand en hun wiskundekennis te beproeven. 's Ochtends met logische puzzeltjes en opgaven die hun wiskundig inzicht testten, 's middags rond een actueel thema, beide in teamverband.

Vijfdaagse reis

De leerlingen uit Sneek en Heemstede wonnen een geheel verzorgde vijfdaagse reis naar Edinburgh en Birmingham. Ze bezoeken er twee forensische instituten. Winnaars van de derde, vierde en vijfde prijs worden begin november ontvangen op het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag, samen met winnaars van de spiegeltoernooien in Vlaanderen en Duitsland.

De uitslag van de wiskundewedstrijd is te vinden op www.ru.nl/wiskundetoernooi  (bron website universtiteit Nijmegen)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend