Noodopvang Witmarsum sluit deuren

0

WITMARSUM – De noodopvang voor asielzoekers in Witmarsum sluit binnenkort de deuren. Het centrum gaat gebukt onder een enorme schuldenlast. De schuld is inmiddels opgelopen tot een bedrag van ongeveer €180.000.

De beheersstichting van het centrum en de Stichting Vluchtelingenwerk Wûnseradiel zien geen mogelijkheden meer om de eindjes nog langer aan elkaar te knopen.

Een van de oorzaken van de problemen is dat een aantal instanties en particulieren niet aan hun financiële verplichtingen heeft voldaan. Voor de beheersstichting is inmiddels het faillissement aangevraagd. De verwachting is dat het centrum met ingang van 1 januari 2008 definitief op slot gaat.

Er wonen op dit moment nog 63 asielzoekers in het centrum. De verwachting is dat een aantal van hen nog een verblijfsvergunning zal krijgen. Voor ongeveer dertig asielzoekers zit dat er waarschijnlijk niet. Als het centrum sluit, moet er voor hen een andere oplossing worden gezocht, anders komen zij op straat te staan.

via Noodopvang Witmarsum sluit deuren – Leeuwarder Courant.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend