Kinderboekenweek Sneek feestelijk geopend

0

SNEEK – Het verbeelden van verhalen staat centraal in de Kinderboekenweek 2010, die woensdagmiddag feestelijk is begonnen. De week heeft als thema de Grote Tekenvoorstelling. De Kinderboekenweek loopt dit jaar vanaf vandaag tot en met zaterdag 16 oktober.

In Sneek zijn er in die periode volop activiteiten. Tijdens het openingsfeest waren er onder meer een boekenballonnenkraam met stipfiguren als: Harry Potter, en Pippi Langkous. Kinderen konden ook zelf aan de slag in de knutselhoek of luisteren naar Oma, die voorlas.

Niet alleen in Sneek, maar in elke bieb in de Zuidwesthoek en in kinderboekwinkel Bolleboos is er tot en met 16 oktober van alles te beleven. De hele Kinderboekenweek lang kunnen kinderen vanaf 6 jaar tijdens openingsuren van de bibliotheek bovendien de raadselroute volgen. Wie alle raadsels oplost en de goede antwoorden op een formulier inlevert bij de balie kan kaarten voor het Stripmuseum winnen.

Alle kinderen van Sneek en omstreken kunnen ook zelf mee doen aan de grote tekententoonstelling die tijdens het kinderboekenbal op 16 oktober in CineSneek te zien zal zijn. Info op bibliotheeksneek.nl of in de bibliotheek en bij Kinderboekwinkel Bolleboos.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend