ChristenUnie Súdwest Fryslân blij met oprichting Odyssee.

0

SNEEK – De gemeenteraad van Sneek bereidt zich voor op het besluit om het openbaar onderwijs te verzelfstandigen in de stichting Odyssee. De ChristenUnie Súdwest Fryslân is hier erg verguld mee.

“Pure winst” aldus lijsttrekker Lieuwe van der Pol, “Toen wij in 2006 toetraden tot het college van B&W was dit één van onze zwaarste onderhandelingspunten. Er zat geen evenwicht in de manier waarop openbare en bijzondere scholen werden behandeld. Wij wilden graag af van de directe bemoeienis van de gemeente met het openbaar onderwijs”. Door het openbaar onderwijs op afstand van de gemeente te zetten en dit een eigen bestuur te geven, komen openbaar en bijzonder onderwijs nu in een volkomen gelijkwaardige positie terecht.

Met het formeel oprichten van de stichting Odyssse en het benoemen van een 5-koppige Raad van Toezicht wordt een nieuwe periode in het Sneeker onderwijs ingeluid. De nieuwe organisatie gaat nog vóór de jaarwisseling van start. Geartsje Horjus, woordvoerster in de raadscommissie Onderwijs en Welzijn: “Wij zijn heel blij dat we deze laatste stap naar verzelfstandiging met elkaar kunnen maken. Het oprichten van de stichting Odyssee is voor ons een besluit waarmee we dit dossier dankbaar afsluiten.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend