Antonius Emmeloord ondersteunt zorggroep polder

0

EMMELOORD – Vanaf woensdag 6 oktober 2010 wordt Zorggroep Oude en Nieuwe Land ondersteund door het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord. Het gaat om het afnemen van bloed bij patiënten en bewoners van verzorgingstehuizen in Creil en omgeving.

Directeur Marian Uitdewilligen: “Het is een mooie ontwikkeling, omdat we altijd zoeken naar samenwerking en hoe we onze zorg kunnen verbeteren. Dit is er een goed voorbeeld van.” Hoofd Laboratorium Antonius Ziekenhuis Derk Hardeman ziet de samenwerking ook zitten. “Onlangs zijn we begonnen met een bloedafnameservice in Nagele. Dat werkt heel goed. In Creil en omgeving zal het even anders gaan. Het ziekenhuis leidt hier enkele medewerkers van Oude en Nieuwe Land op om bloed af te nemen bij patiënten. Zo zien inwoners oude vertrouwde gezichten. Het bloed wordt vervolgens onderzocht in het laboratorium van het Antonius in Sneek, waarna de uitslag wordt gemeld aan de huisartsen en verpleeghuisartsen van Oude en Nieuwe Land.

Directeur Marian Uitdewilligen: “Elke woensdag kan iedereen tussen 8.30 uur en 9.00 uur zonder afspraak binnenlopen in het Saalicon, in de ruimte van ons consultatiegebouw aan de Graaf Florislaan 51c. De medewerkers van Oude en Nieuwe Land zullen naast de woensdagochtend ook op andere dagdelen bloed afnemen. “Het gaat dan om huisbezoeken,
als de patiënt minder mobiel is.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend