Mooi resultaat Werkgelegenheidsplan Sneek Werkt

0

SNEEK – De gemeente Sneek heeft grote stappen gezet in de uitvoering van de projecten die onderdeel uitmaken van het Werkgelegenheidsplan Sneek Werkt! Voor uitvoering van dit plan heeft de gemeenteraad in januari 2009 een miljoen Euro beschikbaar gesteld.

De gemeente Sneek heeft voor de projecten binnen het plan gebruik gemaakt van de inbreng van het lokale en regionale bedrijfsleven.
Er is geïnvesteerd in de dienstverlening aan de Sneker bedrijven door realisatie van het Bedrijvenloket, medio 2009. Bij dit loket kunnen ondernemers terecht met vragen en wordt bewaakt dat ondernemers goed worden geholpen binnen de gestelde termijn. Dit bespaart ondernemers tijd en energie. Steeds meer ondernemers maken gebruik van het loket: telefonisch, per e-mail, fysiek of schriftelijk. Ook worden ondernemers vanuit het loket met een e-nieuwsbrief geïnformeerd over actuele zaken zoals nieuwe wetgeving, projecten in de stad of bijeenkomsten. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor deze nieuwsbrief via de website van de gemeente Sneek.

De toeristische voorzieningen hebben vanuit het Werkgelegenheidsplan veel aandacht gekregen. Er zijn onder meer verbeteringen gerealiseerd in de walstroomvoorzieningen. De informatievoorziening aan de toeristen is sterk verbeterd door de aanleg van draadloos Internet op toeristische plekken, zoals de jachthavens. Ook zijn er een aantal digitale welkoms- en informatieborden geplaatst voor toeristen die vlak voor de Sneekweek in gebruik zijn genomen.

Binnen het Werkgelegenheidsplan is ook veel aandacht voor de arbeidsmarkt. Het stimulering van de projecten Banenmarkt en het LeerWerkLoket heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Bij beide projecten is nauw samengewerkt met het UWV. Het Leerwerkloket is onlangs gestart op het Werkplein aan de Marktstraat en zal verder worden ontwikkeld in samenhang met het Bedrijvenloket. Op 7 oktober a.s. van 14.00 tot 20.00 uur vindt de Landelijke Banenmarkt plaats in Hotel Van der Valk in Sneek. Deze banenmarkt is georganiseerd door het Werkplein Sneek en het Bedrijvenloket van de gemeente Sneek in samenwerking met het UWV.
 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend