SmaakSkûtsje door Friesland in week van de smaak

0

Vaneigenerf1SNEEK – Op zaterdag 25 september aanstaande, tijdens de landelijke Week van de Smaak, beleeft Friesland de primeur van het Van Eigen Erf SmaakSkûtsje. In alle vroegte vertrekt op deze dag vanuit Akkrum een authentiek skûtsje, ingericht als een boerenkraam gevuld met smaakvolle biologische boerenstreekproducten.


De producten maken deel uit van een groeiend, door Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf (VEE) samengesteld en deels in haar opdracht ontwikkeld, assortiment van biologische boerenstreekproducten. Essentie van deze producten: ze zijn stuk voor stuk terug te voeren op de boer als hun duidelijk herken- én traceerbare bron.

Het SmaakSkûtsje vertrekt in alle vroegte vanuit Akkrum op weg naar Sneek. Daar zal de boot rond 09.30 uur voor anker gaan bij de Waterpoort in het centrum. Een uur lang worden er vanaf de ‘boerenkraamboot’ proefhapjes uitgedeeld van Van Eigen Erf lekkernijen, met een groot aandeel voor bijzondere Friese producten. Zo is er een bijzondere pompoenchutney gemaakt met de biologisch geteelde pompoenen van It Griene Strân uit Workum, duindoornjam uit Twijzel, Zeedijkster schapenkaas uit Kollumerpomp, aardbei-rabarbersaus uit Donkerbroek om enkele voorbeelden uit het assortiment te noemen.

Extra aandacht is er voor de introductie van de Van Eigen Erf Dubbelop Stoofpot, waarbij biologisch lamsvlees uit Fryslân is verwerkt tot een smakelijk stoofgerecht met daarbij stoofperenmoes in een dubbele set moderne glazen weckpotten. Een bijna vergeten bereidingsvorm die hiermee weer toekomst krijgt.

Wethouder Diks onthaald op boerenstreekpareltjes

Vanuit Sneek gaat het SmaakSkûtsje op weg naar Leeuwarden, waar het naar verwachting rond 15.30 aanmeert aan de kade van de Prinsentuin in de Noorderplantage. Aldaar neemt wethouder in Leeuwarden Isabella Diks ter gelegenheid van de lancering van de Van Eigen Erf boerenstreekproductenlijn een feestelijke mand met de pareltjes uit het assortiment in ontvangst. Vervolgens kan het publiek ook hier naar hartenlust proeven van de bijzondere producten aan boord.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend