Amnesty schrijfactie voor drie landen

0

amnesty_kaarsSNEEK – Op Zaterdag 25 september houdt Amnesty Sneek van 10.30 tot 13.00 uur in de Bibliotheek Sneek weer een Actiekaarten / Schrijfactie. Met de kaarten/brieven wordt gepleit voor betere leefomstandigheden voor politieke gevangen.

De eerste brief gaat naar Vietnam. We vragen


de autoriteiten om het huisarrest van Thich Quang Do onmiddellijk en onvoorwaardelijk stop te zetten. A.I. beschouwt hem, een 81-jarige boeddhistische monnik en prominent geleerde en schrijver, als gewetensgevangene.

De tweede brief gaat naar Libië. We vragen de autoriteiten om een volledig, onpartijdig en onafhankelijk onderzoek te starten naar de gedwongen verdwijningen van Jaballah Hamed Matar en Ezzat Youssef al-Maqrif. Zij zijn prominente leden van de Libische oppositiegroep Nationaal Front voor de Redding van Libië.

Onze derde en laatste brief gaat naar de Republiek Congo. We vragen aan de autoriteiten om Germain Ndabamenya Etikilome, Medard Mabwaka Egbonde en Bosch Ndala Umba onmiddellijk vrij te laten.

Vaak verkeren politieke gevangenen in erbarmelijke omstandigheden; geen medische verzorging, rechtshulp of bezoek. Het blijkt dat regeringen gevoelig zijn voor massale aandacht via de verstuurde brieven voor deze gevangenen en dat hierdoor hun omstandigheden kunnen verbeteren en ook dat dit kan leiden tot vrijlating. Tevens kunnen geïnteresseerden zich opgeven voor de Amnesty schrijfgroep Sneek, het gemak van een schrijfabonnement per e-mail. Abonnees krijgen 10 keer per jaar een kant-en-klare brief (inclusief een toelichting bij de situatie) per e-mail toegestuurd.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend