Samen doen wijkmarkt in Noorderhoek Sneek

0

terrasstoelenSNEEK – De Noorderhoek is onmiskenbaar een van de meest actieve wijkverenigingen van Sneek. Een wijkvereniging die wordt gekenmerkt door een breed draagvlak en erg veel enthousiaste vrijwilligers. Dat komt tot uitdrukking in het project Samen in de Noorderhoek, waarbij de


belangrijkste doelstelling is om alle bewoners van de wijk bij de wijkactiviteiten te betrekken. Op 25 septembervindt er een buurtmarkt plaats.

Het project Samen in de Noorderhoek is een samenwerking tussen vier organisaties: de gemeente Sneek, Zorggroep Tellens, Woningstichting de Wieren en Stichting Timpaan Welzijn. Deze vier partijen hebben samen met Wijkvereniging De Noorderhoek en Wijkplatform De Noorderhoek een overeenkomst ondertekend waarin zij de samenwerking vastleggen. Aan de slag!

25 september buurtmarkt in de Noorderhoek

Op zaterdag 25 september vindt er van 10.30 uur tot 15.30 uur een buurtmarkt plaats in de wijk Noorderhoek aan de Harmen Sytstrastraat ter hoogte van het wijkgebouw. De buurtmarkt is een initiatief van het project Samen in de Noorderhoek in samenwerking met het wijkplatform en de wijkvereniging.

De markt bestaat uit ruim 30 plaatsen/kramen waar vooral de bewoners uit de wijk hun 2e hands waren en zelfgemaakte spullen aan de man brengen. Daarnaast kunnen kinderen maar ook volwassenen hun kunsten vertonen of activiteiten organiseren als koekhappen, muziek maken enzovoort. Verder bemannen een aantal instellingen die in de wijk actief zijn een kraam waar zij de bezoeker van informatie voorzien. Het project “Samen in de Noorderhoek” presenteert zijn activiteiten deze dag aan de Noorderhoekers. Naast al deze gezellige marktactiviteiten is er voor de kinderen een springkussen, een Panna voetbalkooi en kunnen de kleine kinderen worden geschminkt.

Maar dit is nog niet alles! Er wordt een ballonnenwedstrijd gehouden waarbij ruim 250 ballonnen worden opgelaten. Voor degene van wie de ballon het verst komt zijn er leuke geldprijzen beschikbaar. Wout Zijlstra, de sterkste man van Friesland, zal zijn opwachting maken en een aantal sterke staaltjes laten zien. Tot slot is er het draaiend rad waar veel prijzen te verdienen zijn die dag.

Voor een hapje en een drankje kunt u tijdens de markt terecht op het tijdelijke buurtterras verzorgd door wijkvereniging de Noorderhoek.

Voor iedereen is er wel wat wils op de markt!

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, zaterdag 25 september van 10.30 uur en 15.30 uur op de Buurtmarkt in de Noorderhoek.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend