Wurkwizer Sneek helpt werklozen op weg

0

hayo-apotheker-portret-zijkantSNEEK – Op woensdag 22 september 2010 ziet project Wurkwizer het levenslicht in Sneek. Op initiatief van de gemeenten Sneek en Wymbritseradiel is dit werk-leerproject opgestart voor langdurig werklozen.

Doel van de Wurkwizer is om de deelnemers te ontwikkelen op het


gebied van participatie en werkervaring en daarmee de sleutel te overhandigen voor de terugkeer naar de reguliere arbeidsmarkt. Burgemeester Apotheker van de gemeente Sneek verricht de openingshandeling met een ‘Sleutel tot Werk’.

Het project Wurkwizer is 1 januari 2010 van start gegaan. De Wurkwizer gaat uit van kwaliteiten van mensen en biedt maatwerk aan de deelnemers die maximaal een jaar aan dit project mee kunnen doen. Uitgangspunt hierbij is dat de individuele ontwikkeling aansluit bij de interesses en talenten van de mensen. Door daarnaast verschillende werksoorten te bieden, wordt de kans op regulier werk groter. Deelname is niet vrijblijvend.

Sinds kort kan de Wurkwizer ook dezelfde mogelijkheden bieden voor jongeren uit de Wet WIJ (Wet Investeren in Jongeren) in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar. Wurkwizer is één van de projecten van Empaselect waarbij re-integratie en participatie hand in hand gaan.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend