VMBO-leerlingen nemen kijkje in de keuken van de zorg

0

oude_man_met_stok_zittendBOLSWARD – Dinsdag 21 september start de pilot ‘VMBO- Carrousel Zuidwesthoek voor de sector Zorg en Welzijn’. Het VMBO-Carrousel biedt VMBO-leerlingen een brede beroepenoriëntatie, en is voor werkgevers een uitgelezen kans om


toekomstig personeel te boeien en te binden aan hun branche en organisatie. Talant neemt deel aan dit project en start op 21 september met de Stipe in Bolsward.

De donderdag daarop zijn diverse ‘Talant’ locaties in Sneek aan de beurt. Met het VMBO-Carrousel kunnen VMBO leerlingen in het derde en vierde jaar een kijkje nemen achter de schermen bij meerdere zorg- en welzijnsinstellingen. Ze maken kennis met een breed scala aan beroepen, krijgen een realistisch beeld van de sector en kunnen vervolgens een gemotiveerde keuze maken voor een beroep en vervolgopleiding.

Hierdoor zullen vermoedelijk minder leerlingen uitvallen in het MBO. Aan deze pliot doen vier scholen uit de Zuidwesthoek mee; de CSG uit Balk, de RSG en het Bogermancollege uit Sneek en het Marnecollege in Bolsward en diverse zorginstellingen deel, waaronder diverse locaties van Talant. Voor de zorg- en welzijnsinstellingen heeft het VMBO-Carrousel vele voordelen.

Een gecoördineerde, geplande aanpak met een efficiënte inzet van medewerkers. Een groter bereik van leerlingen die een brede beroepenoriëntatie krijgen, waardoor de instroom in de opleidingen zorg en welzijn wordt vergroot.

De hele sector wordt voor de leerlingen zichtbaar. Instellingen zijn vooral bereid hieraan een bijdrage te leveren in het kader van hun maatschappelijke betrokkenheid en een stukje imagoverbetering of versterking van hun positie.

Naar schatting zal het gaan om 120-150 leerlingen. Het doel is de leerlingen enthousiast te maken voor de zorg zodat ze een opleiding in de zorg kiezen. Leerlingen die meedoen aan het VMBO-Carrousel hoeven geen snuffelstage meer te lopen.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend