Flister waarschuwingssysteem haalt het niet

0

flisterDEN HAAG – Het zogenaamde Flistersysteem, waarbij de sirene’s van de hulpverleners hoorbaar zijn op de autoradio van automobilisten, heeft het niet gehaald. Hulpverleners zouden zich sneller door het drukke verkeer kunnen bewegen als automobilisten


eerder weten dat ze in aantocht zijn. Maar uit de proeven is dat onvoldoende gebleken.

Staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) ziet daarom af van invoering van het zogeheten Flistersysteem, heeft ze de Tweede Kamer donderdag laten weten. CDA-Kamerlid Sander de Rouwe uit Bolsward wil een debat in de Tweede Kamer over het afschaffen van het flistersysteem.

UMCG Ambulancezorg is verbaasd over het besluit van Bijleveld, omdat het systeem nog volop in ontwikkeling zou zijn. Bovendien was het niet het doel om sneller ter plaatse te zijn.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend