Timpaan Welzijn naar Oude Koemarkt Sneek

0

poort-timpaan-welzijn-oude-koemarktSNEEK – Op dinsdag 14 september is Poort 20 van Timpaan Welzijn feestelijk geopend. In het monumentale pand aan de Oude Koemarkt hebben Jongerenwerk, Ouderenwerk, MCFullhouse, La Mama’s en Opvoeden en Opgroeien (O&O) van Timpaan Welzijn zich gezamenlijk


gevestigd. De openingshandeling van het pand werd verricht door wethouder Andries Ekhart van de gemeente Sneek.

In het nieuwe activiteitencentrum van Timpaan Welzijn is iedereen welkom, van jong tot oud! Het pand is een plek voor ontmoeting, activering en educatie. Welzijn verbindt en versterkt. De opzet en de inrichting van Poort 20 geven de mogelijkheid om ontmoeting en samenwerking tussen de verschillende doelgroepen te vergroten. Voorheen zaten de verschillende doelgroepen in het Bolwerk en in de Poort maar daar wordt nu het Cultureel Kwartier gerealiseerd. Dankzij de bijdrage van het Oranjefonds kon de inrichting van het pand aan de Oude Koemarkt worden bekostigd.

Als speciale gast was Nanko van Buuren uitgenodigd. De geboren Groninger is als directeur van welzijnsorganisatie Ibiss al ruim 20 jaar werkzaam in sloppenwijken in Rio de Janeiro. Hoewel de schaal en aard van welzijnswerk in beide steden niet te vergelijken zijn, zijn er ook duidelijk overeenkomsten.

Zo is het van groot belang om iedereen, jong en oud, te betrekken zodat zij sociaal en maatschappelijk een stap verder kunnen komen. ,,Je moet er op af om ze te betrekken en bereiken. Probeer te begrijpen waarom ze niet meedoen, maar kijk ook wat de mensen zelf organiseren en willen. Geef jongeren ook vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dat wordt beslist terugbetaald.” Voor meer informatie: www.ibiss.info

Na het officiële gedeelte konden de genodigden Poort 20 bekijken en toelichting vragen bij stands van de verschillende doelgroepen.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend