Sneek dingt mee naar Stadsvogelprijs 2010

0

SNEEK – Het Stadsvogelplan Sneek, zeg maar actieplan voor alle betrokkenen, dat is gemaakt naar aanleiding van het PvdA initiatiefvoorstel om het leven van de stadsvogels in Sneek aangenamer te maken en daarmee de leefbaarheid van de stad te verhogen, gaat  meedingen naar de door Vogelbescherming Nederland


uitgeschreven wedstrijd om creatieve en innovatieve projecten voor stadsvogels meer bekendheid te geven

De Stadsvogelprijs 2010 is bedoeld om gemeenten, relevante gemeentelijke partijen, bedrijven en burgers te helpen met het vogelvriendelijker maken van de stedelijke leefomgeving. Het totaal bedrag aan prijzengeld bedraagt € 20.000,- per jaar. Dit is te besteden aan een nieuw stadsvogelproject binnen de winnende gemeente.

Initiatiefvoorstel

De aanwezigheid van stadsvogels in de stad is niet langer vanzelfsprekend. Oorzaak is het veranderende leefmilieu in steden. De leefbaarheid en het woongenot in Sneek nemen af met het verdwijnen van de stadsvogels. De gemeenteraad heeft een initiatiefvoorstel van de PvdA aangenomen om te komen tot een oplossing voor dit probleem.

Daarom ook is er voor Sneek een actieplan gemaakt. De plaatselijke natuurverenigingen, woningbouwverenigingen en onderwijsinstellingen willen met dit actieplan gezamenlijk Sneek aantrekkelijker maken voor vogels.

Dinsdagavond kregen de initiatiefnemers de fraai vormgegeven inzending voor deze wedstrijd door wethouder Jan Bargboer aangeboden. Het eerste exemplaar was voor raadslid Djoke de Jong van de PvdA-fractie. (foto  Ilonka Luhrman)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend